Financiële beloning is een vorm van luiheid

‘Het inzetten van financiële beloning is een vorm van luiheid

Dan hoeft een bedrijf niet te zoeken naar wat de medewerkers echt motiveert en betrokken maakt. Want dat verschilt namelijk per medewerker en lijkt daardoor meer tijd te kosten…’

Een opmerkelijke uitspraak van twee researchers, De Waal en Jansen

Uit hun onderzoek onder bedrijven krijgen ze een bevestiging van wat ze claimen allang te weten… Als een bedrijf de financiële beloning niet goed heeft geregeld, maken de medewerkers zich daar zo druk over dat dit de prestaties negatief beïnvloedt.

Financiële beloning heeft geen effect op lange-termijnprestaties

Als een bedrijf de financiële beloning echter wel goed heeft geregeld, heeft dat nauwelijks effect op de prestaties. Medewerkers vinden het normaal dat het goed is geregeld. De Waal verbaast zich er daarom over dat bedrijven nog steeds hun schaarse geld besteden aan beloning en bonussen. ‘We weten al een jaar of zestig dat het niet helpt’.

Ik heb precies dezelfde ervaringen. Een goede belonings- en bonusregeling motiveert vooral bij aanname van nieuwe medewerkers. Daarna gaan de medewerkers het normaal vinden, en werkt het zelfs demotiverend als groei in beloning of uitkering van bonussen uitblijft.

Zorg voor een passend beloningssysteem dat medewerkers motiveert

Een goed doordacht financieel beloningssysteem vormt een zekere basis voor je medewerkers. Ga daarnaast op zoek naar andere vormen van beloning die je medewerkers echt motiverend vinden en die ook waarde toevoegen aan jouw bedrijf.

Een paar voorbeelden

  • geef je medewerker een belangrijke rol in een project
  • maak hem mentor van een nieuwe medewerker
  • bied aan een opleiding of cursus te volgen
  • laat hem zijn specifieke kennis overdragen aan collega’s

Financiële beloning is een vorm van luiheid

Andere beloningen een vorm van aandacht en motivering. Een interessante gedachte…

In het thema Belonen in ons online doe-het-zelf programma nemen we je stap voor stap mee in het bepalen van de juiste beloning. Zodat je weet binnen welke kaders je hiermee kunt spelen en daardoor keuzes maakt die de investering ook echt waard zijn.

© de Wereld van Personeel

vrijdag 1 juli 2016
Esther Mallant

Ik ben ervan overtuigd dat de manier waarop je als ondernemer omgaat met je medewerkers veel invloed heeft op het succes van je bedrijf. Daar help ik je graag bij. In mijn blogs breng ik het managen van medewerkers terug tot de essentie. Geen uitgebreide achtergrondinformatie en ingewikkelde adviezen, vooral praktische en slimme tips.

Gratis mini e-book

Drie prikkelende vragen aan je medewerkers, die je direct meer winst opleveren.
En die jij vergeet te stellen...