Belonen

Iemand belonen is iemand waarderen

Iemand die zich gewaardeerd voelt, presteert beter, werkt productiever en voegt dus meer toe aan het bedrijf. Alleen, hoe beloon je de verschillende medewerkers in verschillende functies? Hoe zorg je dat het salaris marktconform is? En wat kun je naast salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden nog meer doen? In dit thema staat het allemaal. Overzichtelijk en duidelijk. Zodat je precies weet wat je moet doen.

Het thema Belonen is vooral interessant als je de volgende situatie(s) herkent

 • mijn bedrijf groeit (snel) en ik wil de juiste keuzes maken om mijn medewerkers langdurig aan mijn bedrijf te binden, zonder dat de kosten te hoog worden
 • ik heb moeite met het invullen van vacatures en ik wil mij onderscheiden door creatief met beloningen om te gaan
 • ik wil meer bieden dan alleen financiële beloningen (die mijn structurele salariskosten verhogen)
 • ik wil voorkomen dat er scheefgroei ontstaat binnen mijn bedrijf, met alle negatieve gevolgen van dien
 • ik weet niet goed hoe ik beloningen kan afstemmen op mijn individuele medewerkers

Met de inhoud van het thema Belonen krijg je

 • een goed doordacht beloningsbeleid dat past bij jouw bedrijf
 • gemotiveerde medewerkers die hun beloning zien als erkenning voor hun inzet en talenten
 • verschillende gespreksscenarios’s waarmee je een win-win situatie bereikt in beloningsgesprekken met je medewerkers
 • inzicht in hoe je (dure) beloningsfouten kunt voorkomen
 • kennis van de ingrediënten om voor elke nieuwe functie of nieuwe medewerker een juiste beloningsmix te maken
 • kennis over de beloningen in de markt waarin jij opereert en over de wettelijke mogelijkheden daarvoor
 • waardering van jouw medewerkers: zij zien jou als een werkgever die de beloning eerlijk en goed heeft geregeld

Naast de resultaten die je kunt bereiken met het thema Belonen, biedt het online programma je ook houvast bij de andere personeelsthema’s: Werven, Regelen, Functioneren, Ontwikkelen en Afscheid.

Voor slechts 500 euro per jaar ben je ervan verzekerd dat je het juiste doet met je personeel. Dat geeft rust, en bespaart je veel tijd en onnodige kosten.
Spreekt dit je aan? Start dan direct met de kortste weg naar een heldere en efficiënte personeelsaanpak!


Ja, ik wil mijn digitale HR adviseur
Goed belonen is een kunst

Helder stappenplan om
je personeel goed te belonen

1
Hoe moet ik rekening houden met een cao bij mijn beloning?
Als je bent gebonden aan een cao, is er al veel geregeld. Makkelijk en beperkend tegelijkertijd. Toch is er altijd ruimte om iets af te wijken. Maar dan moet je wel weten: wanneer moet je je houden aan de cao? En waar ligt de extra ruimte?
2
Hoe heb ik mijn beloning nu geregeld?
Voor alle duidelijkheid: medewerkers weten vaak van elkaar wat ze verdienen en hoe hoog een marktconform salaris is. Een oneerlijke beloning leidt tot grote irritatie. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat de beloning in evenwicht is. Welke beloningskeuzes heb jij altijd gemaakt en zijn die juist geweest?
3
Hoe ga ik mijn beloning in de toekomst regelen?
Je bedrijf blijft in ontwikkeling. Nieuwe functies, nieuwe medewerkers, maar misschien ook moeilijke tijden met minder budget. Dan is het handig om houvast te hebben bij beslissingen over beloning. Zodat jij snel de juiste keuzes kunt maken.
4
Hoe beloon ik een nieuwe functie in mijn bedrijf?
Je ziet nieuwe mogelijkheden, nieuwe markten en daardoor ontstaan nieuwe functies in je bedrijf. Een passende beloning bepalen is een uitdagende klus. In het thema vind je de stappen om een juiste beloning aan een functie te koppelen. Met een kloppende business case én een aantrekkelijk aanbod op de arbeidsmarkt.
5
Hoe beloon ik mijn nieuwe medewerker?
Je hebt de perfecte kandidaat gevonden. Nu moeten jullie het alleen nog eens worden over de beloning. Natuurlijk speelt salaris hierin een belangrijk rol. In het thema staat precies waar je rekening mee moet houden. Maar dat is niet alles. Je leest wat je nog meer kunt doen. Want salaris is wel belangrijk, het is niet het enige.
6
Wanneer pas ik de beloning van mijn medewerker aan?
Iedere ondernemer kent het: het jaarlijkse verzoek van medewerkers om over hun salaris te praten. En dan zijn er ook nog andere momenten waarop het salaris van een medewerker moet worden bekeken, bijvoorbeeld bij een demotie. Voor veel ondernemers zijn deze gesprekken een uitdaging, maar dat hoeft niet. Sterker nog, een goed gesprek kan veel opleveren.
7
Hoe zorg ik dat mijn medewerker zich gewaardeerd voelt?
Waarderen en erkennen doet vaak wonderen. Een financiële beloning is belangrijk maar er is meer nodig. Je kunt een medewerker eindeloos pamperen met allerlei secundaire arbeidsvoorwaarden, maar hij stijgt pas echt boven zichzelf uit als je laat merken dat je hem waardeert. En als de medewerkers groeien, groeit het hele bedrijf.

Wat ondernemers over ons zeggen…

"Overzichtelijke en duidelijke informatie, lekker to the point. Voor mijn gevoel heb ik nu meer verstand van personeelszaken, dat is prettig"
Guido Brouwer - GB10
"In de ondernemerswereld waar dingen elke dag ingewikkelder worden, is het programma van de Wereld van Personeel een verademing"
Nelleke Griffioen - De Berghut
"Je valt altijd in de bekende valkuilen als ondernemer, die kun je voorkomen met het programma. Uiteindelijk vind je het zelf misschien ook wel uit, maar het scheelt zoveel tijd als je bij de hand genomen wordt"
Rob Ammerlaan - Social Brothers
"Heldere, no-nonsense informatie en adviezen. Vooral prettig dat ik nu goed weet welke tijds- en kostenefficiënte keuzes ik kan maken, en waar mijn risico’s liggen"
Bart Verkade - Verkade Management & Advies

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik dat de informatie in de online omgeving klopt en betrouwbaar is?

Een terechte vraag. Wij werken samen met verschillende experts bij het samenstellen van de online omgeving en verwerken de meest recente wetgeving in onze tips en adviezen. Is dat altijd 100% up-to-date? Dat lukt niet altijd. Bij sommige nieuwe wetgeving is niet meteen duidelijk hoe dit in de praktijk uitpakt. Uiteraard doen wij er alles aan om zo snel mogelijk helder te krijgen hoe nieuwe wetten en regels jouw dagelijks werk beïnvloeden. Daarnaast checken wij voortdurend de links in de online omgeving en zorgen we ervoor dat de informatie continue wordt aangevuld met de laatste actualiteiten, én handige hulpmiddelen die op bronsites beschikbaar komen. In de persoonlijke calls adviseren we je ook volgens de laatste wetgeving én stemmen we ons advies maximaal af op de specifieke situatie in jouw bedrijf.

Created with Sketch.
Waarom is het programma relatief zo laag geprijsd?

Dat is een bewuste keuze. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk ondernemers te helpen met het voeren van een goed personeelsbeleid. Dus willen wij het programma laagdrempelig houden. Wat betreft inhoud én prijsstelling.

Created with Sketch.
Hoeveel tijd ben ik kwijt aan het programma?

Het programma staat voor slim, simpel en snel. Dus als het aan ons ligt ben je er zo min mogelijk tijd aan kwijt. Elk thema in de online omgeving kent een stappenplan. Bij iedere stap geven we je een indicatie voor de leestijd; in totaal loop je in 1,5 - 2 uur door alle basisstappen in één thema. Je hebt dan een goede kennis van alle onderwerpen die bij het thema belangrijk zijn. Met de tools kun je je in gekozen onderwerpen verdiepen en ermee aan de slag gaan. Hoeveel tijd het totale programma in beslag neemt, heb je dus voor een deel zelf in de hand. Jíj bepaalt of je met de tools dieper in een bepaald onderwerp duikt of niet. Ook je persoonlijke calls met ons zijn compact. We vragen je vooraf zoveel mogelijk relevante informatie te verzamelen, zodat we in de call snel de diepte in kunnen gaan.

Created with Sketch.
Op welke apparaten kan ik het programma gebruiken?

Als ondernemer ben je vaak onderweg. Vandaar dat je onze online omgeving kunt gebruiken op een PC, laptop, mobiel én tablet. Voor onze persoonlijke calls heb je alleen je telefoon nodig, en die heb je toch al altijd bij je. Toch?! ;-)

Created with Sketch.
Het programma voldoet niet aan mijn verwachtingen. Hoe maak ik gebruik van de '100% tevreden garantie'?

We willen het omgaan met personeel graag makkelijk voor je maken. Als je ervaart dat ons programma je daar onvoldoende bij helpt, bieden we een '100% tevreden garantie'. Als je er binnen 7 dagen na aankoop achterkomt dat het programma niet past bij jouw behoefte, neem dan contact met ons op. Je krijgt dan het aanschafbedrag terug.

Created with Sketch.
Mijn vraag staat er niet bij, hoe kan ik die stellen?

Je kunt je vraag naar ons mailen via contact@dewereldvanpersoneel.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Maar je kunt ons natuurlijk ook even bellen via 010 - 31 01 123.

Created with Sketch.