Functioneren

De groei van jouw bedrijf begint bij de medewerkers

Medewerkers maken jouw bedrijf. Hoe beter zij functioneren, hoe harder jouw bedrijf groeit. Maar wat kun jij doen om medewerkers te laten groeien? Meer dan je denkt…
Want door kritisch naar jouw eigen gedrag te kijken, heldere doelstellingen te formuleren, duidelijke afspraken te maken en regelmatig feedback te geven, leg je de basis voor groei van jouw medewerkers. Geef je hen de ruimte die ze nodig hebben om boven zichzelf uit te stijgen.

Het thema Functioneren is vooral interessant als je de volgende situatie(s) herkent

  • ik weet dat gesprekken met mijn medewerkers belangrijk zijn, maar wil er niet al te veel tijd aan besteden. Het moet snel en goed
  • ik vind dat mijn medewerkers weinig verantwoordelijkheid nemen, waardoor teveel zaken op mijn bord blijven liggen
  • ik weet dat er meer in mijn medewerkers zit, maar niet hoe ik dit eruit haal
  • ik zou willen dat mijn medewerkers meer initiatief tonen, maar ik weet niet hoe ik dat kan bereiken
  • ik ben veel tijd en negatieve energie kwijt aan het bijsturen en ‘controleren’ van mijn medewerkers

Met de inhoud van het thema Functioneren krijg je

  • een bedrijf met gemotiveerde medewerkers die precies weten wat er van hen wordt verwacht, die verantwoordelijkheid nemen en initiatief tonen
  • zelfkennis: je weet hoe jij overkomt en wat de invloed van jouw gedrag is op het functioneren van medewerkers
  • de overtuiging dat je de juiste afspraken maakt om samen met je medewerkers je bedrijfsdoelen te halen
  • inzicht in hoe je je medewerkers op een positieve manier aanspreekt en bijstuurt
  • zekerheid: als je een medewerker moet ontslaan, weet je dat je alles hebt gedaan om dit te voorkomen

Naast de resultaten die je kunt bereiken met het thema Functioneren, biedt het online programma je ook houvast bij de andere personeelsthema’s: Werven, Belonen, Regelen, Ontwikkelen en Afscheid.

Voor slechts 500 euro per jaar ben je ervan verzekerd dat je het juiste doet met je personeel. Dat geeft rust, en bespaart je veel tijd en onnodige kosten.
Spreekt dit je aan? Start dan direct met de kortste weg naar een heldere en efficiënte personeelsaanpak!


Ja, ik wil mijn digitale HR adviseur
Verwachtingen helder maken

Helder stappenplan om het functioneren
van je personeel te maximaliseren

1
Welke rol speel ik in het functioneren van mijn medewerkers?
Alles wat jij doet, heeft invloed op het functioneren van jouw medewerkers. Van de manier waarop jij communiceert tot hoe jij een werkoverleg leidt. Het speelt allemaal mee. Deze stap geeft inzicht in het gedrag dat jij vertoont en zorgt ervoor dat jij meer uit jouw medewerkers haalt door jouw eigen gedrag te veranderen.
2
Wat zijn mijn bedrijfsdoelstellingen?
Als jij niet weet welke kant je met het bedrijf op wilt en wat jouw doelen zijn, kun je niet verwachten dat jouw medewerkers het wel weten. Tijd dus om heldere doelstellingen te formuleren. Om na te denken over het waarom van jouw bedrijf. Dat doe je in deze stap.
3
Wat verwacht ik van mijn medewerker?
Nu de bedrijfsdoelstellingen duidelijk zijn, is het tijd om na te denken over wat je van medewerkers verwacht. Over hoe zij, ieder afzonderlijk, een bijdrage kunnen leveren aan het behalen van de doelstelling. Rekening houdend met onder andere de ambitie, de ervaring, de vaardigheden en het huidige functioneren van iedere medewerker.
4
Hoe maak ik goede resultaatafspraken met mijn medewerker?
In de vorige stap heb je nagedacht over wat je wilt bereiken met iedere medewerker. Nu is het tijd om dit te vertalen naar afspraken. Concrete afspraken, waar iedereen zich in kan vinden. Geen gemakkelijke opgave, zo leert de ervaring. In deze stap krijg je alle handvatten die je nodig hebt.
5
Wanneer besteed ik aandacht aan het functioneren van mijn medewerker?
Regelmatige aandacht voor het functioneren is essentieel. Dan weet je altijd wat er speelt. Waar de kansen liggen, maar ook of er knelpunten zijn. Uiteraard is er bij deze stap ook aandacht voor niet-reguliere gesprekken, zoals bij ziekte en disfunctioneren of als een medewerker over de schreef is gegaan.
6
Hoe beoordeel ik de prestaties van mijn medewerker?
Samen met een medeweker zijn of haar functioneren bespreken, is essentieel. Zo’n gesprek kan motiveren, de lucht klaren en ruimte scheppen voor een nieuw begin. Of je nu samen verder gaat of besluit dat het beter is om afscheid te nemen, het gaat erom dat jij de juiste snaar raakt. Want alleen dan kun je samen met de medewerker de volgende stappen zetten.
7
Hoe verzorg ik een goede follow-up van de gesprekken over functioneren?
De beoordeling is niet klaar als het gesprek is geweest. De follow-up is net zo belangrijk. Door afspraken en actiepunten goed op papier te zetten, weet iedereen waar hij aan toe is en welke stappen er moeten worden gezet om verder te groeien.

Wat ondernemers over ons zeggen…

"Overzichtelijke en duidelijke informatie, lekker to the point. Voor mijn gevoel heb ik nu meer verstand van personeelszaken, dat is prettig"
Guido Brouwer - GB10
"In de ondernemerswereld waar dingen elke dag ingewikkelder worden, is het programma van de Wereld van Personeel een verademing"
Nelleke Griffioen - De Berghut
"Je valt altijd in de bekende valkuilen als ondernemer, die kun je voorkomen met het programma. Uiteindelijk vind je het zelf misschien ook wel uit, maar het scheelt zoveel tijd als je bij de hand genomen wordt"
Rob Ammerlaan - Social Brothers
"Heldere, no-nonsense informatie en adviezen. Vooral prettig dat ik nu goed weet welke tijds- en kostenefficiënte keuzes ik kan maken, en waar mijn risico’s liggen"
Bart Verkade - Verkade Management & Advies

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik dat de informatie in de online omgeving klopt en betrouwbaar is?

Een terechte vraag. Wij werken samen met verschillende experts bij het samenstellen van de online omgeving en verwerken de meest recente wetgeving in onze tips en adviezen. Is dat altijd 100% up-to-date? Dat lukt niet altijd. Bij sommige nieuwe wetgeving is niet meteen duidelijk hoe dit in de praktijk uitpakt. Uiteraard doen wij er alles aan om zo snel mogelijk helder te krijgen hoe nieuwe wetten en regels jouw dagelijks werk beïnvloeden. Daarnaast checken wij voortdurend de links in de online omgeving en zorgen we ervoor dat de informatie continue wordt aangevuld met de laatste actualiteiten, én handige hulpmiddelen die op bronsites beschikbaar komen. In de persoonlijke calls adviseren we je ook volgens de laatste wetgeving én stemmen we ons advies maximaal af op de specifieke situatie in jouw bedrijf.

Created with Sketch.
Waarom is het programma relatief zo laag geprijsd?

Dat is een bewuste keuze. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk ondernemers te helpen met het voeren van een goed personeelsbeleid. Dus willen wij het programma laagdrempelig houden. Wat betreft inhoud én prijsstelling.

Created with Sketch.
Hoeveel tijd ben ik kwijt aan het programma?

Het programma staat voor slim, simpel en snel. Dus als het aan ons ligt ben je er zo min mogelijk tijd aan kwijt. Elk thema in de online omgeving kent een stappenplan. Bij iedere stap geven we je een indicatie voor de leestijd; in totaal loop je in 1,5 - 2 uur door alle basisstappen in één thema. Je hebt dan een goede kennis van alle onderwerpen die bij het thema belangrijk zijn. Met de tools kun je je in gekozen onderwerpen verdiepen en ermee aan de slag gaan. Hoeveel tijd het totale programma in beslag neemt, heb je dus voor een deel zelf in de hand. Jíj bepaalt of je met de tools dieper in een bepaald onderwerp duikt of niet. Ook je persoonlijke calls met ons zijn compact. We vragen je vooraf zoveel mogelijk relevante informatie te verzamelen, zodat we in de call snel de diepte in kunnen gaan.

Created with Sketch.
Op welke apparaten kan ik het programma gebruiken?

Als ondernemer ben je vaak onderweg. Vandaar dat je onze online omgeving kunt gebruiken op een PC, laptop, mobiel én tablet. Voor onze persoonlijke calls heb je alleen je telefoon nodig, en die heb je toch al altijd bij je. Toch?! ;-)

Created with Sketch.
Het programma voldoet niet aan mijn verwachtingen. Hoe maak ik gebruik van de '100% tevreden garantie'?

We willen het omgaan met personeel graag makkelijk voor je maken. Als je ervaart dat ons programma je daar onvoldoende bij helpt, bieden we een '100% tevreden garantie'. Als je er binnen 7 dagen na aankoop achterkomt dat het programma niet past bij jouw behoefte, neem dan contact met ons op. Je krijgt dan het aanschafbedrag terug.

Created with Sketch.
Mijn vraag staat er niet bij, hoe kan ik die stellen?

Je kunt je vraag naar ons mailen via contact@dewereldvanpersoneel.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Maar je kunt ons natuurlijk ook even bellen via 010 - 31 01 123.

Created with Sketch.