Werven

Vers bloed in het bedrijf. Dat geeft energie. En ruimte

Maar dan moet je wel de juiste man of vrouw vinden en met diegene de juiste afspraken maken. De vraag is: waar moet je beginnen? Het antwoord is eenvoudig: met dit thema. Hierin vind je alles over het werven van het juiste personeel. In hapklare brokken, je kunt direct 24/7 aan de slag.

Het thema Werven is vooral interessant als je de volgende situatie(s) herkent

 • ik kan niet verder groeien door gebrek aan goed personeel
 • ik neem medewerkers aan die uiteindelijk een mismatch blijken te zijn
 • het kost mij teveel tijd om te werven, en ik denk dat het eenvoudiger en sneller kan
 • door schaarste op de arbeidsmarkt lukt het mij niet de juiste persoon aan te trekken
 • ik heb nooit echt geleerd met welke acties ik de juiste medewerkers vind en binnenhaal
 • ik wil mijn eerste medewerker aannemen, maar weet niet hoe ik dit moet aanpakken

Met de inhoud van het thema Werven krijg je

 • het vertrouwen dat je de kortste weg naar een geschikte kandidaat voor je functie doorloopt
 • de zekerheid dat je niet onnodig veel tijd besteedt aan acties die niets opleveren
 • ideeën voor gespreksstructuren waarmee je slim de juiste medewerker selecteert
 • inzicht in de grootste valkuilen die veel geld en tijd kunnen kosten
 • de overtuiging dat je nieuwe medewerker goed start en daardoor snel productief is en waarde toevoegt
 • de rust dat je voldoende kennis hebt om de komende jaren steeds geschikte medewerkers voor je bedrijf binnen te blijven halen
 • de wetenschap dat je de juiste dingen doet, zonder dat jij het wiel opnieuw uit hoeft te vinden

Naast de resultaten die je kunt bereiken met het thema Werven, biedt het online programma je ook houvast bij de andere personeelsthema’s: Belonen, Regelen, Functioneren, Ontwikkelen en Afscheid.

Voor slechts 500 euro per jaar ben je ervan verzekerd dat je het juiste doet met je personeel. Dat geeft rust, en bespaart je veel tijd en onnodige kosten.
Spreekt dit je aan? Start dan direct met de kortste weg naar een heldere en efficiënte personeelsaanpak!


Ja, ik wil mijn digitale HR adviseur
Vind het beste personeel

Helder stappenplan om
goed personeel te werven

1
Wie zoek ik?
Als je niet weet wie je zoekt, ga je hem ook niet vinden. Dat lijkt een open deur, maar het is van essentieel belang dat jij tijd en energie in deze vraag investeert. Want deze stap kan aan het einde van de rit het verschil maken tussen een geschikte kandidaat én de perfecte kandidaat.
2
Hoe ziet mijn vacature eruit?
Als je weet wat je zoekt, moet je nadenken over wat je biedt. Dat wil zeggen: over de randvoorwaarden van de functie. Zoals het aantal uren per week, de startdatum van het contract, het salaris en de titel van de functie.
3
Waar ga ik mijn nieuwe medewerker vinden?
Nu je weet wie je zoekt, kun je beginnen met hem te vinden. En dat roept meteen allerlei vragen op: waar zit jouw doelgroep en wat is de beste manier om deze te benaderen? Ga je zelf aan de slag of besteed je het uit aan een professional? En zo ja, welke afspraken moet je dan maken?
4
Hoe maak ik ons bedrijf aantrekkelijk als werkgever?
De kandidaat moet zichzelf aan jou presenteren (of zo je wilt: verkopen) maar dit werkt ook de andere kant op. Oftewel, jij moet zo goed mogelijk laten zien waar jouw bedrijf voor staat. De sfeer omschrijven. Zonder te overdrijven en zonder te vervallen in algemene omschrijvingen.
5
Hoe selecteer ik de juiste persoon?
De kandidaten reageren. Aan jou de taak om (snel) te bepalen wie op gesprek mag komen en om deze gesprekken goed voor te bereiden. Zodat je weet wat je eruit wilt halen en je de tijd met de kandidaat zo goed mogelijk benut.
6
Welke afspraken maak ik over het werken bij ons?
Bij deze stap is het zaak scherp te blijven. De ervaring leert namelijk dat ondernemers nog wel eens te snel denken dat de buit binnen is. Met als gevolg het verlies van focus en eindeloze onderhandelingen die nergens toe leiden. Zonde en onnodig.
7
Hoe zorg ik voor een goede start?
Eigenlijk begint het echte werk pas op de eerste werkdag van een nieuwe medewerker. Want, hoe sneller en – vooral – hoe beter hij is ingewerkt, hoe sneller het hele bedrijf profiteert. En daar is het allemaal om begonnen.

Handige tools die werven makkelijker maken

Nog meer graag

Wat ondernemers over ons zeggen…

"Overzichtelijke en duidelijke informatie, lekker to the point. Voor mijn gevoel heb ik nu meer verstand van personeelszaken, dat is prettig"
Guido Brouwer - GB10
"In de ondernemerswereld waar dingen elke dag ingewikkelder worden, is het programma van de Wereld van Personeel een verademing"
Nelleke Griffioen - De Berghut
"Je valt altijd in de bekende valkuilen als ondernemer, die kun je voorkomen met het programma. Uiteindelijk vind je het zelf misschien ook wel uit, maar het scheelt zoveel tijd als je bij de hand genomen wordt"
Rob Ammerlaan - Social Brothers
"Heldere, no-nonsense informatie en adviezen. Vooral prettig dat ik nu goed weet welke tijds- en kostenefficiënte keuzes ik kan maken, en waar mijn risico’s liggen"
Bart Verkade - Verkade Management & Advies

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik dat de informatie in de online omgeving klopt en betrouwbaar is?

Een terechte vraag. Wij werken samen met verschillende experts bij het samenstellen van de online omgeving en verwerken de meest recente wetgeving in onze tips en adviezen. Is dat altijd 100% up-to-date? Dat lukt niet altijd. Bij sommige nieuwe wetgeving is niet meteen duidelijk hoe dit in de praktijk uitpakt. Uiteraard doen wij er alles aan om zo snel mogelijk helder te krijgen hoe nieuwe wetten en regels jouw dagelijks werk beïnvloeden. Daarnaast checken wij voortdurend de links in de online omgeving en zorgen we ervoor dat de informatie continue wordt aangevuld met de laatste actualiteiten, én handige hulpmiddelen die op bronsites beschikbaar komen. In de persoonlijke calls adviseren we je ook volgens de laatste wetgeving én stemmen we ons advies maximaal af op de specifieke situatie in jouw bedrijf.

Created with Sketch.
Waarom is het programma relatief zo laag geprijsd?

Dat is een bewuste keuze. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk ondernemers te helpen met het voeren van een goed personeelsbeleid. Dus willen wij het programma laagdrempelig houden. Wat betreft inhoud én prijsstelling.

Created with Sketch.
Hoeveel tijd ben ik kwijt aan het programma?

Het programma staat voor slim, simpel en snel. Dus als het aan ons ligt ben je er zo min mogelijk tijd aan kwijt. Elk thema in de online omgeving kent een stappenplan. Bij iedere stap geven we je een indicatie voor de leestijd; in totaal loop je in 1,5 - 2 uur door alle basisstappen in één thema. Je hebt dan een goede kennis van alle onderwerpen die bij het thema belangrijk zijn. Met de tools kun je je in gekozen onderwerpen verdiepen en ermee aan de slag gaan. Hoeveel tijd het totale programma in beslag neemt, heb je dus voor een deel zelf in de hand. Jíj bepaalt of je met de tools dieper in een bepaald onderwerp duikt of niet. Ook je persoonlijke calls met ons zijn compact. We vragen je vooraf zoveel mogelijk relevante informatie te verzamelen, zodat we in de call snel de diepte in kunnen gaan.

Created with Sketch.
Op welke apparaten kan ik het programma gebruiken?

Als ondernemer ben je vaak onderweg. Vandaar dat je onze online omgeving kunt gebruiken op een PC, laptop, mobiel én tablet. Voor onze persoonlijke calls heb je alleen je telefoon nodig, en die heb je toch al altijd bij je. Toch?! ;-)

Created with Sketch.
Het programma voldoet niet aan mijn verwachtingen. Hoe maak ik gebruik van de '100% tevreden garantie'?

We willen het omgaan met personeel graag makkelijk voor je maken. Als je ervaart dat ons programma je daar onvoldoende bij helpt, bieden we een '100% tevreden garantie'. Als je er binnen 7 dagen na aankoop achterkomt dat het programma niet past bij jouw behoefte, neem dan contact met ons op. Je krijgt dan het aanschafbedrag terug.

Created with Sketch.
Mijn vraag staat er niet bij, hoe kan ik die stellen?

Je kunt je vraag naar ons mailen via contact@dewereldvanpersoneel.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Maar je kunt ons natuurlijk ook even bellen via 010 - 31 01 123.

Created with Sketch.