Hebbes!, een veelzijdig boekje dat helpt bij het werven van medewerkers

hebbes!

Hebbes! | Marjo Louwers, vanaf € 12,99

Als ondernemer wil je de beste werknemers in dienst nemen én daarna houden. Het boekje ‘Hebbes!’ van Marjo Louwers kan je daarbij helpen.

Welke competenties zoek ik in mijn nieuwe medewerker?

In het zoekprofiel voor je vacature, kun je de competenties noemen die bepalen of je nieuwe medewerker succesvol wordt in deze functie en in jouw bedrijf. En die je daarom zoekt in je nieuwe medewerker.

Heb je geen idee welke competenties je moet benoemen of wil je inspiratie? In ‘Hebbes’ worden op heldere en overzichtelijke wijze ruim 50 competenties beschreven én toegelicht met gedragsvoorbeelden. Kies de 5-7 belangrijkste competenties uit voor je zoekprofiel.

Hoe stel ik daar sollicitatievragen over?

Vervolgens vind je meer dan 600 (!) voorbeelden van sollicitatievragen die je een kandidaat over de verschillende competenties kunt stellen. Je krijgt dus niet alleen kandidaten die zeggen te beschikken over de gewenste competenties, je kunt met deze vragen ook tijdens een gesprek controleren of dat echt zo is.

Hoe kan ik het boekje nog meer gebruiken?

Daarna kun je de voorbeeldvragen vervolgens ook goed gebruiken bij de ontwikkeling van je medewerker. Bijvoorbeeld, je wilt jouw medewerker stappen laten maken op het gebied van Plannen & Organiseren van het werk. Stel dan in een gesprek eens de volgende vragen uit het boekje

Welke acties hebben de afgelopen maanden jouw prioriteit gekregen? Welke afwegingen heb je daarbij gemaakt? Wat ging makkelijk en wat vond je lastig?

Je kunt dit veelzijdige boekje dus op 3 manieren gebruiken. Een interessante investering dus. Wij zijn absoluut fan en hebben het al vaak gebruikt om de juiste kandidaat te kunnen vinden!

—– & —–

Meld je direct even aan voor één van onze live Q&A sessies ‘Het coronavirus & personeel

Als ondernemer met personeel zit je met 1001 vragen over de consequenties van het coronavirus op je bedrijf… Ook zoek je naar de beste ideeën en oplossingen om deze tijd met je medewerkers door te komen.

De komende tijd neem ik je in onze live online Q&A sessies ‘Het coronavirus & personeel’ mee langs onze ervaringen vanuit gesprekken met ondernemers en de praktijk bij onze klanten, allemaal mkb ondernemers in bedrijven tot 50 man personeel. In elke sessie behandelen we de vragen die deelnemende ondernemers inbrengen.

Want, samen weten we meer…

© de Wereld van Personeel

vrijdag 21 oktober 2016
Esther Mallant

Ik ben ervan overtuigd dat de manier waarop je als ondernemer omgaat met je medewerkers veel invloed heeft op het succes van je bedrijf. Daar help ik je graag bij. In mijn blogs breng ik het managen van medewerkers terug tot de essentie. Geen uitgebreide achtergrondinformatie en ingewikkelde adviezen, vooral praktische en slimme tips.

Gratis mini e-book

Drie prikkelende vragen aan je medewerkers, die je direct meer winst opleveren.
En die jij vergeet te stellen...